Pages

GURU DAN KAKITANGAN

GURU DAN KAKITANGAN

Selamat Datang ke Sistem Alumni SK Tengku Bariah. Pengurusan SK Tengku Bariah mengalu-alukan semua bekas warga SK Tengku Bariah mendaftar butiran diri dalam Sistem Alumni ini.

Pendaftaran | Lihat Rekod


Sunday, January 13, 2013

Program i-THINK

Program i-THINK
SKTB telah terpilih sebagai sekolah Rintis Program i-THINK Fasa 2 bagi peluasan Tahun 2013. Sehubungan dengan itu semua guru SKTB telah menjalani kursus I-THINK pada 16 hingga 18 Disember 2012 bertempat di Makmal Komputer. Seramai 45 orang guru hadir dan memberikan "feedback" yang positif sepanjang 3 hari kursus dijalankan. Kesemua lapan peta pemikiran serta latihan kemahiran berfikir aras tinggi dapat diaplikasikan dengan baik oleh semua guru.

Minggu Peta Bulatan (6 - 10 Januari 2013)
Sepanjang minggu ke -2 persekolahan, kursus pendedahan Peta Pemikiran akan mula diperkenalkan.Untuk murid Tahap 1, Peta Bulatan diperkenalkan pada hari Ahad jam 8.10 hingga 9.40 pagi manakala bagi murid tahap 2, peta bulatan diperkenalkan pada hari selasa jam 2 hingga 4 petang. Selain itu, guru-guru matapelajaran akan turut mengajar menggunakan peta bulatan sepanjang minggu ini.

0 comments:

Post a Comment


Penafian:

Pengurusan SK Tengku Bariah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau
kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dan aplikasi dalam laman ini.
-------------------------------------------------------

Sekolah Kebangsaan Tengku Bariah
21100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6221512
Email : sktbb3090@gmail.com

Keceriaan Merdeka