Pages

GURU DAN KAKITANGAN

GURU DAN KAKITANGAN

Selamat Datang ke Sistem Alumni SK Tengku Bariah. Pengurusan SK Tengku Bariah mengalu-alukan semua bekas warga SK Tengku Bariah mendaftar butiran diri dalam Sistem Alumni ini.

Pendaftaran | Lihat Rekod


Thursday, September 15, 2011

Utusan Malaysia Online - Pendidikan

Utusan Malaysia Online - Pendidikan


SK Tengku Bariah ke peringkat kebangsaan


KUALA TERENGGANU 13 Sept. - Keputusan untuk menyertai pertandingan Keceriaan Merdeka 2011 anjuran Jabatan Penerangan hanya dibuat sehari sebelum tarikh pertandingan ditutup.


Bagaimanapun dalam waktu yang singkat, seluruh warga Sekolah Kebangsaan (SK) Tengku Bariah di sini sepakat untuk menggerakkan usaha menceriakan suasana di sekolah dengan menterjemahkan semangat kemerdekaan.


Apa yang membanggakan mereka, sekolah itu dipilih oleh panel penilai untuk mewakili negeri ini bagi kategori sekolah untuk dinilai di peringkat kebangsaan.


Guru Besarnya, Azma Senun memberitahu, selain guru dan murid-murid, semua warga termasuk jaga, tukang kebun dan tukang cuci sepakat untuk menyumbang tenaga dan masa bagi pertandingan ini.


"Saya bersyukur dan terharu kerana terpilih mewakili negeri untuk dinilai pada peringkat kebangsaan," katanya ketika ditemui di sekolah itu di sini hari ini.

0 comments:

Post a Comment


Penafian:

Pengurusan SK Tengku Bariah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau
kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dan aplikasi dalam laman ini.
-------------------------------------------------------

Sekolah Kebangsaan Tengku Bariah
21100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6221512
Email : sktbb3090@gmail.com

Keceriaan Merdeka