Pages

GURU DAN KAKITANGAN

GURU DAN KAKITANGAN

Selamat Datang ke Sistem Alumni SK Tengku Bariah. Pengurusan SK Tengku Bariah mengalu-alukan semua bekas warga SK Tengku Bariah mendaftar butiran diri dalam Sistem Alumni ini.

Pendaftaran | Lihat Rekod


Wednesday, February 2, 2011

Perjumpaan Guru-Guru Dan Ibubapa Murid Tahun 6


Perjumpaan guru-guru dan ibubapa tahun 6 diadakan pada 29 Januari 2011 jam 8.30pagi bertempat di Sudut Seri Bariah SK.Tengku Bariah Kuala Terengganu. Ceramah "Peranan Ibubapa Dalam Membentuk Anak-anak Menjadi Cemerlang" oleh En.Ashaari bin Khatib Hassan,Pen.Pengarah Unit Pendidikan Pencegahan Dadah,JPNT merangkap Pegawai Perhubungan SK.Tengku Bariah.Turut hadir Tuan Pengerusi PIBG iaitu Tn.Hj.Abd.Rahman bin Harun.

Kejayaan sesebuah sekolah diukur berdasarkan pencapaian dalam peperiksaan awan seperti UPSR untuk sekolah rendah. Usaha pihak sekolah dalam meningkatkan pencapaian yang cemerlang dalam UPSR memerlukan komitmen semua pihak termasuk ibu bapa,guru-guru, murid-murid dan pelbagai "stakeholder" lain seperti PPD dan JPN.

Matlamat
Program ini memberi peluang kepada semua murid Tahun 6,Sekolah Kebangsaan Tengku Bariah bagi mencapai prestasi cemerlang sebanyak mungkin dalam menrealisasikan harapan Jabatan Pendidikan Terengganu untuk menlestarikan pendidikan terbilang dikalangan pelajar-pelajar Negeri Terengganu.

0 comments:

Post a Comment


Penafian:

Pengurusan SK Tengku Bariah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau
kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dan aplikasi dalam laman ini.
-------------------------------------------------------

Sekolah Kebangsaan Tengku Bariah
21100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6221512
Email : sktbb3090@gmail.com

Keceriaan Merdeka